Tummine ja vürtsikas guljašisupp

Siin üks supp, mis maitses väga hea. Metsloomaliha asendasin loomalihaga. Sai vürtsikas.

vürtsikas supp

Tummine ja vürtsikas guljašisupp

Neljale kuni kuuele
•          500 g (mets)loomaliha 
•          oliiviõli ja võid
•          3 sibulat
•          suur küüslauk
•          3 punast paprikat
•          1 sl vürtsköömneid
•          1-2 sl suitsutatud paprikat
•          2 tl Cayenne’i pipart
•          2 loorberilehte
•          2 sl tomatipüreed
•          1 purk (400 g) purustatud tomateid
•          1 l puljongit
•          4 pisikest kartulit
•          ühe sidruni riivitud koor
•          peotäis lehtpeterselli
Tükelda liha sentimeetristeks kuubikuteks. Pruunista see pannil oliiviõlis-võis ning kalla potti. Haki sibul ja küüslauk, lõika paprika väikesteks tükkideks. Pruunista ka need pannil ja pane potti. Lisa vürtsköömned, loorber, tomatipüree, purustatud tomatid, Cayenne’i pipar, suitsutatud paprika ja pool puljongist. Keeda madalal tulel tunnikene. Kui vaja, maitsesta tibakese soola ja musta pipraga.Koori ja tükelda kartulid, lisa supile koos ülejäänud puljongiga ja keeda veel kümmekond minutit. Lisa särtsu sidrunikoore ja peterselliga.